Kamperen

De kampeertrends van 2021

Kamperen is nog nooit zo populair geweest, lekker met je tentje op de camping en je bezig houden met je eigen vakantie. Kamperen brengt je tot rust en zorgt ervoor dat je even helemaal niet aan andere dingen denkt. Het enige waar je mee bezig hoeft te houden is of het gaat lukken om je tent op te zetten. Maar welke ontwikkelingen zien we de laatste tijd op het gebied van buiten zijn en hoe kun jij het ultieme uit je kampeertrip halen? Lees dan gauw verder.

Zelfvoorzienend kamperen

Men wil de laatste tijd steeds vaker op zichzelf aangewezen zijn tijdens het kamperen. Dit voor een echte kampeer ervaring maar ook omdat het gewoon erg handig is. De verkoop van het aantal campers is dan ook toegenomen, waarbij je alles bij de hand hebt. En ook al ga je met de tent, een priv├ę toilet mag ook dan niet ontbreken. Je bent dus nergens van afhankelijk, waardoor je kan gaan en staan waar je wil. Wat weer een gevoel van vrijheid geeft, waar blijkbaar steeds meer behoefte aan is.

Campings met een focus

De laatste tijd wordt jij je steeds bewuster van bepaalde keuzes die je maakt. Je kiest niet zomaar meer ergens voor, maar je wil dat het aansluit bij je behoeftes. Dit is ook terug te zien de campingkeuze. Mensen die graag aan het milieu willen denken, kiezen voor de groenste camping en mensen die met pensioen zijn, gaan algauw naar een camping waar veel soortgelijke zitten. Je ziet dat campings zich hierop gaan aanpassen en op deze doelgroepen in gaan spelen, ze krijgen een focus.

Dit zijn maar twee van de vele ontwikkelingen die nu gaande zijn in de kampeerwereld. Er gebeurd zoveel omdat zoveel mensen het kamperen aan het ontdekken zijn. Lekker offline zijn en tot rust komen in de natuur spreekt veel mensen aan. Sta er dan ook niet van te kijken als je favoriete camping ineens een stuk voller staat.