Wandelen

De leukste wandelroutes van Nederland

In beweging zijn en erop uit gaan is nooit verkeerd. Er is geen betere manier om dit te doen dan wandelen. Door lekker te gaan wandelen kun je genieten van het uitzicht, blijf je in beweging en kun je op plekken komen waar je anders misschien voorbij zou rijden. Er zijn in Nederland erg veel mooie plekken om te ontdekken, maar wat zijn nu de mooiste wandelroutes van Nederland? Dat lees je hier.

Sprengenberg

Een leuke wandelroute om met kinderen te lopen is wandelroute Sprengenberg. Het is een niet al te lange route, namelijk 5,6 kilometer, en je loopt door een heel mooi stukje in de buurt van Hellendoorn. De tocht lijkt niet zo lang, maar vergis je niet, de route heeft flinke hoogteverschillen. Dit maakt het een mooi gebied waar je met een beetje geluk ook vossen en reeën kan zien lopen.

Smokkelaarstrail

De Smokkelaarstrail ligt in het zuiden van Nederland en loopt ook voor een gedeelte door België heen. Dit gebied bestaat uit verschillende routes met verschillende afstanden en omgevingen, zo wisselen landgoederen, vennetjes en naaldbossen zich af. Door de afstanden is er voor ieder wat wils, het gebied is daarom ook erg geschikt om er te gaan trailrunnen.

Het Pieterpad

Het Pieterpad is de langste wandelroute die er in Nederland is, dit pad is ongeveer 500 kilometer. Erg logisch als je dit niet in één keer wil wandelen, pak daarom stukjes van het pad en leer zo toch de mooie route kennen. Het is een populaire route en daarom is het makkelijk om er wegwijs te worden, dit in combinatie met de mooie veranderende omgeving zorgt voor een mooie beleving.

Dus wil je gaan wandelen in Nederland dan ben je met deze routes ontdekken al lang bezig. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie routes die door Nederland lopen. Nederland is diverser dan je denkt en zal je nog verrassen met de mooie plekjes die je hier ontdekt.