Fietsen

Vind de juiste mountainbike

Je hebt besloten dat je de eerst volgende vakantie actief bezig wil zijn en wil genieten van het buitenleven. Je hebt genoeg van hotels en dure te luxe campings, waardoor de keuze om op een mountainbike vakantie te gaan snel was gemaakt. Gelukkig heb je al wat ervaring met kamperen en heb je al mountainbike trails gereden, maar wat je nog niet hebt is een eigen fiets. Maar moet je nu precies op letten als je die een gaat aanschaffen? Let’s find out.

Type mountainbike

Je wil natuurlijk een mountainbike die bij je past en ervoor zorgt dat jij die mooie uitgezochte routes makkelijk kan fietsen. Ga na waar je precies wil gaan rijden om te bepalen welke mountainbike daarbij past. Een hardtail mountainbike kun je vrijwel overal rijden. Zoals in het bos, berg op en op de verharde weg, waardoor hij erg populair is. Full suspension mountainbikes zijn daarentegen voor het rijden van ruwere gebieden, met veel obstakels. Met deze fiets, worden schokken beter opgevangen. Bedenk dus waar jij het meeste aan zal hebben tijdens de vakantie.

Mountainbike

Om je fiets helemaal bij jou en je plannen te laten passen, zijn er een paar onderdelen van de fiets waar je zeker nog een keer naar moet kijken. De wielmaat van de fiets is erg belangrijk, net zoals de versnellingsgroep en de voorvork. Deze onderdelen zijn van invloed op de snelheid, duurzaamheid en vering van je fiets. Ga na wat jij belangrijker vind en pas bijvoorbeeld je voorvork hierop aan, waardoor je fiets meer klappen kan opvangen.

Door deze factoren allemaal mee te nemen bij het uitzoeken van je mountainbike, kun jij heerlijk op vakantie gaan zonder je ergens druk over te maken. Dus ga vooral verder met het uitzoeken van mooie routes en bereid je erop voor dat je al je vrienden eruit zal fietsen. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.